EMOZIA COLUMBIA BETULIA

70,00 Lei

EXLUSIV

Producator:
Luis Anibal
Ferma: Vila Betulia
Regiunea: Acevedo, Huila
Varietate: Pink Bourbon
Procesare: Natural Anaerobic
Altitudine: 1.600 msl
Recoltă: 2021/2022
Scor cupping: 88,50

NOTE CUPPING: Floral și delicat. Caramel, vin, zmeura, vanilie, papaya, dulceata de afine.

GRAMAJ: 250 G
PROFIL PRĂJIRE: ESPRESSO


Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.


Ambalăm cafeaua BOABE în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie MĂCINATĂ doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi asta in câmpul OBSERVAȚII.

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: COLUMBIABETULLIA Ai nevoie de ajutor? 0764033344
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Pink Bourbon a fost descoperit în cartierul San Adolfo din Huila.

Este un soi rar și greu de găsit, un hibrid Bourbon roșu și galben. Acest soi iese în evidență în toate privințele — de la cireșele de cafea roz de culoare unică până la corpul dulce și mătăsos al ceștii.

Chiar și în condiții ideale de creștere, Pink Bourbon este dificil de cultivat, fiind necesară întreținerea meticuloasă a plantelor. Recoltarea necesită un plus de vigilență și un ochi antrenat pentru a identifica nuanțele subtile de culoare care separă cireșele subcoapte de cele mature.

Cu toate acestea, având în vedere toate variabilele care trebuie aliniate, acest lot pare aproape miraculos. Delicat și complex cu tonuri dulci florale și fructe de pădure. O cafea care cu adevărat îți taie respirația.



Faceți cunoștință cu fermierul

Acest micro-lot extra special provine de la Finca Villa Betulia, o fermă de lângă Acevedo, în regiunea Huila din Columbia. Este deținut de Luis Anibal, a cărui familie are peste 60 de ani de experiență în cultivarea cafelei. A început cu puțin peste 30 de ani în urmă, după ce a primit cadou un mic lot din ferma tatălui său, cu care a putut economisi suficienți bani pentru a-și cumpăra prima fermă de cafea.

Luis Anibal Calderón locuiește la Finca Villa Betulia împreună cu soția și cei 4 fii.
În căutarea unei modalități de a rămâne profitabil, Luis Anibal a decis să-și schimbe întreaga fermă și a început să cultive soiuri exotice de cafea în 2012. Zece ani mai târziu, lui Luis Anibal i-a fost evident că revenirea de la cultivarea Geishei merită efortul suplimentar. Și-a dedicat întreaga fermă cultivării unor soiuri de specialitate mai delicate și rare, precum Geisha și Pink Bourbon în acest lot. Visul său este să producă soiuri 100% exotice ca acestea în ferma sa și ar dori ca băutorii de cafea sa să înțeleagă efortul și dragostea pe care familia lui le depune în cafeaua lor.

În 2019, Luis Anibal Calderon, sub îndrumarea lui Cofinet, a început să planteze arbori indigeni printre arborii săi de cafea pentru a reduce nevoia de îngrășăminte, pentru a-și păstra solul și pentru a-și îmbunătăți ceașca.



Procesare

Fermentarea anaerobă este o metodă de procesare în care cafeaua este procesată într-un rezervor de fermentație complet etanș și lipsit de oxigen.




 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 09:00 - 18:00

0764033344 emoziamanifesto@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!