EXCLUSIV
Producator: Eduardo Duran
Fermă: El Roble
Regiunea: West Valley, Costa Rica
Varietate: San Isidro 48
Procesare: Black honey
Altitudine: 1.475 msl
Recoltă: 2022
NOTE CUPPING: caramel, ciocolată neagră, ananas, citrice
GRAMAJ: 250 G
PROFIL PRĂJIRE: ESPRESSO
Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.
Ambalăm cafeaua BOABE în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie MĂCINATĂ doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi asta in câmpul OBSERVAȚII.
Ferma
Ferma familiei Duran se află în satul Sarchí din Valea de Vest. Eduardo lucrează la ferma cu ai lui
trei fii; Barney este implicat activ în procesarea cafelei și producția la fermă și Kendall
și Arnold lucrează ca ingineri software. Toți arată o mare pasiune pentru cafea și pentru continuarea
munca pe care tatăl lor o face de zeci de ani.
Soții Duran recunosc că astăzi, pe lângă faptul că duc mai departe tradițiile, trebuie să fii
inovator în producția de cafea. Kendall lucrează din greu cu frații săi pentru a-și aduce cafeaua
către piețe mai bune.
Parcela El Roble variază de la 1300 de metri până la 1650 de metri și crește diferite soiuri
precum Catuaí și Caturra și alți hibrizi noi precum H3, H17 și San Isidro. Acești hibrizi
au rezultate excelente la nivel de producție.
Varietatea
Un Sarchimor (hibrid de Villa Sarchi și Timor) s-a dezvoltat în Costa Rica. Este numit după cele din apropiere
orașul San Isidro. Conceput pentru a prospera în condițiile unice din Tarrazú, Costa Rica.
Procesarea
Procesul de Black Honey este un proces de uscare în care o parte din cireșă rămâne pe boabe și este
acoperit în timpul uscării. Numele de Honey este puțin înșelător, deoarece oamenii tind să asocieze mierea
cu albine sau un profil de aromă asemănător mierii. În schimb, termenul „miere” se referă la „mucilagiu” (lipicios
substanță) lăsată pe boabele de cafea.
Acest proces este cel mai complex, laborios și costisitor mod de a produce cafea verde, dar acesta
rezultă o cafea bogată în corp și aromată, spre deosebire de oricare alta.
Cafeaua procesată cu Honey sunt o adevărată specialitate de cafea chiar înainte de a fi prăjită cu experiență. Boabele de cafea verde prezinta nuante dulci, fructate si o aciditate echilibrata cu profunzime in functie de care
se foloseste procedeul cu Honey. Există trei niveluri de procesare a Honey, black, red și yellow.
Diferența este timpul de uscare, tehnicile și mucilagiul; cu cât mucilagiul este mai mare, cu atât este mai puternic în
arome. Black honey este cea mai complexă, laborioasă și mai scumpă. Acest lucru se datorează faptului că ia
cel mai lung timp de fermentare și ocupă spațiu pe paturile de uscare până la de două ori mai mult decât
prelucrarea yellow & red honey
Acest lot de cafea Black Honey a fost uscat pe paturi ridicate timp de 21 de zile.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.