Producător: Mr. Alemu Berasso
Fermă: Alemu Berasso
Regiune: Banco Gotiti, Yirgacheffe, Etiopia
Varietate: Dega, Kurume, 74110, 74112
Procesare: Natural
Altitudine: 2035 msl
Recolta: 2022
GRAMAJ: 250g
PROFIL PRĂJIRE: ESPRESSO
NOTE CUPPING: Floral, zmeură, piersici, caise, ceai alb, iasomie.
Aciditatea este mijlocie-ridicată, crocantă și strălucitoare, bine echilibrată, cu un corp mediu asemănător ceaiului și un final fructat persistent.
Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.
Ambalăm cafeaua boabe în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie măcinată doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi asta in câmpul OBSERVAȚII.
Banko Gotiti este un sat din districtul Gedeb din zona Gedeo din Etiopia, unde se află Yirgacheffe. În ultimii ani, regiunea și-a dezvoltat o reputație de cafea specială, producând unele dintre cele mai căutate micro-loturi din lume. Combinația de altitudine mare, sol fertil, ploi consistente și abundente sunt toți factorii care contribuie la standardul ridicat al cafelei Yirgacheffe.
Domnul Alemu Berasso este unul dintre primii coloniști ai Banco Gotiti și își amintește când oamenii guvernamentali au introdus pentru prima dată cultivarea cafelei la începutul anilor 1960. El produce aproximativ 7000 kg de cafea verde exportabilă din ferma sa ecologică de șapte hectare. Domnul Berasso crește cu mândrie arbori de cafea de peste 40 de ani, care sunt la fel de înalți ca o clădire cu două etaje.
Le-a păstrat în principal pentru scopul lor istoric.
Scrie un review