Povestea fermei Gasharu datează din 1976, când Celestin Rumenerangabo, în vârstă de 17 ani, și-a plantat primii arbori de cafea în Nyamasheke. Fermier și cumpărător de cireșe de cafea, a crescut afacerea în ceea ce este astăzi. Anul 1983 a fost un punct de cotitură pentru Celestin. S-a căsătorit cu Marie Gorette, o profesoară de 22 de ani.
Împreună cu Marie și cu mama lui, afacerea cu cafea a lui Celestin a înflorit si a devenit o adevărată afacere de familie. Împreună, au stabilit mai multe parteneriate cu fermierii de cafea și cu ferme noi. Datorită experienței didactice a soției lui Celestin, compania a început să sprijine și școlarizarea copiilor din familiile cultivatoare de cafea care lucrează cu Gasharu. Acum au două stații de spălat, Gasharu și Muhororo, și pot exporta cafea direct de la aproape 1650 de fermieri. Astăzi, ferma este administrată de fiul lui Celestin, Valentin Kimenyi. În ultimii 43 de ani, ei și-au menținut o dedicare neclintită pentru a produce cafea de cea mai înaltă calitate. Cafeaua a fost esențială pentru reconstruirea comunității după genocidul Tutsi din 1994 și rămâne o parte integrală a culturii lor. „În vreme ce afacerile locale sunt preluate de companii multinaționale, suntem conștienți că trebuie să facem Gasharu Coffee mai rezistentă. Ne-am îmbunătățit metodele de aprovizionare și procesare, încurajând curiozitatea față de idei inovatoare pentru a duce cafeaua la următorul nivel, producând cafele naturale, spalăte și experimentale”, spune Valentin.
Cafeaua experimentală Intego este rezultatul curiozității lui Gasharu de a explora noi metode de fermentare pentru a obține cele mai bune arome și un gust aparte. Rețeta finală a acestei cafele a fost selectată după o serie de încercări în care au rafinat încet procesul care a dus în cele din urmă la acest profil. A fost numit Resolution (Rezoluție) pentru a sărbători devotamentul și efortul echipei lor. Această cafea depășește o simplă ceașcă de cafea datorită mediului de fermentație creat intenționat, care îi conferă un corp puternic și un gust clar, care credem că va oferi o experiență unică și memorabilă iubitorilor de cafea.
Odată ce cireșele sunt livrate, lucrătorii de la stația de spălare le sortează și le plutesc într-un rezervor pentru a se asigura că boabele consistente și de densitate bună sunt separate de celelalte. Apoi sunt puse într-un alt rezervor unde trec printr-o perioadă de fermentație anaerobă de 60 de ore, după care se usucă pe paturi africane ridicate timp de aproximativ 25 până la 30 de zile.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.