Columbia El Paraiso

Sumo
70,00 Lei
Producător: Jose Ignacio Gomez Lopez
Fermă: El Paraiso
Regiune: Nariño
Varietate: Caturra
Procesare: Spălare
Altitudine: 1900 masl
Recolta: 2021



Gramaj: 250g
Prăjire: Espresso


Note: Cremoasă, prune galbene, cireșe amare, bomboane de lămâie.



Îi plasăm lui Daniel de la Sumo câte două comenzi, în data de 1, respectiv 15 a fiecărei luni. Astfel, cafelele vor ajunge la voi în jurul zilelor de 8, respectiv 22 ale lunii. 
 

Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.
 

Ambalăm cafeaua boabe în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie măcinată doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi asta in câmpul OBSERVAȚII.

In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: elparaisojosesumo250 Ai nevoie de ajutor? 0764033344
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Ferma El Paraiso este situată în Vereda el Naranjal, lângă orașul Buescao din departamentul Nariño. Jose a crescut într-o familie producătoare de cafea. Așa și-a dezvoltat pasiunea pentru cafea și cu timpul și cunoștințele necesare pentru a produce o cafea calitativă. El cultivă cafea pe șase hectare și jumătate alături de portocale, lămâi și avocado.



În timpul recoltării, el, familia sa, și echipa de recoltatori culeg manual cireșele roșii coapte și procesează recolta în propria lor micro moară umedă din fermă. Cu câțiva ani în urmă, Jose Ignacio a construit un uscător solar personalizat la fermă. Trei niveluri de paturi de uscare ridicate sunt aranjate sub un acoperiș din plastic, ceea ce permite luminii să pătrundă și vântului transversal să controleze temperatura trecând prin capetele deschise ale uscătorului. Jose a orientat uscătorul tocmai pentru a folosi vântul transversal în acest scop, de control al temperaturii. Dupa ce cafeaua este recoltată, loturile naturale și spălate sunt așezate pe cel mai jos nivel al patului. Pe măsură ce se usucă, ele sunt mutate la nivelul superior, unde rămân până când ating umiditatea dorită și sunt gata pentru a fi transferate în zona de depozitare a bodegii pentru o perioadă de odihnă înainte de export cunoscută sub numele de reposo.



Carlos Alberto este managerul fermei Finca El Paraiso și un prieten din copilărie al lui Jose. Carlos este responsabil de monitorizarea procesului de uscare și de mutarea cafelei între niveluri pe măsură ce procesul de uscare progresează. Caturra este o mutație naturală a soiului Bourbon. A fost descoperită într-o plantație din statul Minas Gerais din Brazilia cândva între 1915 și 1918. Astăzi, este una dintre cele mai importante cafele din America Centrală, în măsura în care este adesea folosită ca punct de referință față de care noile soiuri sunt testate. În Columbia Caturra reprezenta aproape jumătate din producția țării, înainte ca un program sponsorizat de guvern, început în 2008, să stimuleze plantarea a peste trei miliarde de arbori de cafea cu soiul Castillo rezistent la rugina frunzelor. Soiul de cafea Caturra de la El Paraiso crește la altitudini de 1900 de metri deasupra nivelului mării și înregistrează o medie de precipitații de 1800 mm pe an.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 09:00 - 18:00

0764033344 emoziamanifesto@gmail.com
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!