Ethiopia Sasaba

60,00 Lei
Regiune: Kercha district, Guji
Varietate: Mixed Heirloom
Procesare: Prin spălare
Altitudine: 2150m
Nota cupping: 87
 

Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.
 

Ambalăm cafeaua boabe în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie măcinată doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi in câmpul OBSERVAȚII cum vrei să o prepari (espresso, moka pot, ibric, french press, filtru, etc.) 

Gramaj:
In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: sasaba250 Ai nevoie de ajutor? 0764033344
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)


Sasaba este o stație de procesare a cafelei fondată și condusă de Tsegay Hagos Tesfaye în districtul Kercha din regiunea Guji a Etiopiei. Aceasta deservește peste 500 de mici fermieri din zonă, care cultivă cafea de generații, la atitudini de peste 2000m. Fermierii sunt încurajați să producă cafele de înaltă calitate și sunt răsplătiți echitabil de către stația de procesare. Tesfaye știe că stația lui de procesare nu are cum să prospere altfel decât conlucrând cu oamenii care îi produc cafeaua. Este vorba de fermieri în bună parte fără cursuri sau pregătire formală în creșterea cafelei, dar cu cunoștințe transmise din generație în generație. Aceasta este bogăția zonei: comunitatea creată, istoria și învățarea prin cooperare care îi ajută pe acești oameni să ne facă posibilă experiența unei cafele deosebite, încărcate de arome fine și pe noi să înțelegem tot efortul și dedicarea ce stă în spatele ei. Copacii de cafea sunt presărați printre arborii endemici și cei  plantați de fermieri. Crescând la umbra acestora,  cafeaua are oportunitatea de a căpăta complexitate și note specifice care, datorită procesării atente sunt transpuse excepțional în ceașcă. 

Stația de procesare dispune de o moară de spălare și undeva la 600 de paturi de uscare ridicate. Cafeaua colectată de la fermieri, după o triere atentă este decorticată, spălată și fermentată controlat timp de 48-72 de ore, după care este întinsă pe paturile de uscare pentru o perioadă de 7-8 zile, în funcție de vreme. Spălarea oferă claritatea aromelor florale pe care le putem simți fin în miros, fermentarea îi dă notele intense de fructe proaspete de pădure, iar uscarea lină, rotunjimea vaniliei de pe final. Datorită acestei complexități ne putem bucura de ea în orice manieră am alege sa o preparăm și să o savurăm. 
 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 09:00 - 18:00

0764033344 emoziamanifesto@gmail.com
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!