Honduras Caballero

Emozia
60,00 Lei
Regiune: Chinacla, Departamentul La Paz
Varietate: Catuai
Procesare: Prin spălare
Altitudine: 1400-1650 masl
 

Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.
 

Ambalăm cafeaua boabe în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie măcinată doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi in câmpul OBSERVAȚII cum vrei să o prepari (espresso, moka pot, ibric, french press, filtru, etc.) 

Gramaj:
In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: hondurascaballero250 Ai nevoie de ajutor? 0764033344
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

 

Această cafea are la bază o poveste pe sufletul nostru. Povestea lui Marysabel și a lui Moises a început în anul 1992, când Moises, originar din Guatemala, a fost trimis în Honduras de către compania de cafea la care lucra ca și contabil pentru a le gestiona operațiunile de extindere. Acolo a cunoscut-o pe Marysabel, ea fiind caficultoare de a treia generație. Nu a durat mult ca amândoi să-și dea seama că au în comun nu doar dragostea pentru cafea, ci și pasiunea și respectul pentru inovație și sustenabilitate în acest domeniu. De aici a început o poveste frumoasă. S-au căsătorit în 1996, iar de atunci gestionează ferma El Puente și stația lor de procesare Xinacla împreună.

 

El Puente are aproximativ 150 de hectare. Pe suprafața acesteia în bună parte este plantată varietatea Catuai, preferata lui Moises, dar inovatori din fire fiind, au încorporat de-a lungul anilor varietăți exotice în plantația lor, precum Geisha, SL28, Java, Pacamara, cultivari Etiopieni și multe altele. Permanent încearcă să își diversifice producția și să adapteze noi varietăți la condițiile climatice din zonă, momentan având undeva la 50 de varietăți noi de cafea în test, din care le vor alege pe cele care dau cele mai bune rezultate.  

Comunitatea și sustenabilitatea sunt pentru cei doi unicul mod în care se pot vedea făcând ceea ce fac. Marysabel și Moises știu că schimbările mici, detaliile, sunt cele care fac diferența. În timp și-au dat seama că dacă reduc densitatea copacilor de cafea nu vor mai avea atât de multe probleme cu dăunătorii și chiar un randament mult mai bun, astfel eliminând nevoia de a folosi pesticide. Se folosesc de resturile rămase în urma procesării cafelei, împreună cu alte materii organice ca fertilizant pentru a se asigura că solul este cât mai sănătos și conține nutrienții necesari pentru a crește cafeaua. În locul erbicidării au ales să plivească manual culturile, asta dându-le oportunitatea să-și inspecteze permanent copacii de cafea și să ofere angajaților un loc de muncă permanent, nu doar pe perioada culesului. Prin aceste mici schimbări se asigură că ceea ce fac are un impact pozitiv nu doar asupra fermei și a calității producției lor, dar și asupra comunității din care fac parte și a mediului înconjurător. Așa se asigură că vor putea face ceea ce iubesc pe termen lung. 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti 09:00 - 18:00

0764033344 emoziamanifesto@gmail.com
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!