Emozia Manifesto
Ideea pentru Emozia s-a născut din iubire pentru cafea și dorința de a oferi oamenilor o experiență familială, aproape de sufletul lor. Am vrut să luăm acest element simplu al vieții noastre, acel moment pe care toți îl avem în fiecare dimineață, deja transformat în automatism și să-l retransformăm în ceva mai mult. Credem că un lucru care ne definește diminețile, care ne influențează starea și vibe-ul pe tot parcursul zilei merită puțin mai multă atenție din partea noastră, a fiecăruia, pentru noi înșine. Vrem ca fiecare dimineață să devină startul unei zile frumoase, încărcate de energie pozitivă și sentimentul de prietenie, apropiere și căldură. Și la fel, fiecare zi, fiecare dupămasă în care bem o cafea împreună sa aibă un aport pozitiv în modul în care ... suntem ... împreună și fiecare cu noi înșine.
Am combinat dorința asta cu dragostea de cafea și am dat naștere unui concept, unor shop-uri care vrem să fie mai mult decât un loc de unde se cumpără o cafea bună. Vrem sa fie un loc în care se împărtășesc opinii, se formează prietenii, se trăiește și se simte. Nu am vrut niciodată să facem doar un coffee shop. Am vrut să creăm un spații, locuri care să ne permită fiecăruia să fim noi înșine, să trăim, să ne apropiem unii de ceilalți și să ne simțim bine împreună.
Cafeaua e un lucru esențial pentru fiecare dintre noi cei care am contribuit la crearea acestui loc. E acel ceva care ne leagă, care ne face să vrem să facem mai bine, să contribuim, în măsura în care putem la un plus de calitate și simțire la ziua fiecărui om care ne trece pragul.
Am ales să folosim cafea de specialitate. Da, știm, este un termen relativ vag, destul de suprafolosit, uzat cumva de încărcătura de semnificații primite, pe undeva epuizat de asocieri. Pentru noi se rezumă la un lucru foarte simplu. Doar câteva elemente definitorii ale acestuia au o greutate mare în ochii noștri: calitatea înaltă a produsului e de la sine înțeles că are un aport mare; dar mai important pentru noi e modul în care se produce, impactul pe care îl are în viețile celor care o produc, o procesează și o aduc, pentru ca noi să v-o putem prepara. Credem cu tărie în necesitatea corectitudinii față de toți cei implicați în acest proces. Fermierii care plantează boabele, au grijă de ele de la germinare și până la culegere sunt elementul de bază în minunăția cu care noi suntem norocoși sa ne începem zilele. La fel și cei care o procesează cu grijă și fac posibile notele fine cu care ne delectăm simțurile în fiecare zi. Lor le datorăm în cea mai mare parte experiențele care ne fac posibile diminețile frumoase. De asta nu trebuie sa îi neglijăm. O parte importantă în cafeaua de specialitate e modul echitabil în care sunt tratați toți cei implicați în întregul drum de la fermă până în ceașcă.
Recunoștința este, în viziunea noastră, un important pilon în ceea ce ne face sa fim Oameni. Recunoștința pentru apropiere, pentru oportunitățile pe care ni le creăm, pentru relațiile pe care le clădim, pentru conexiunile care ne fac să devenim cea mai bună variantă a noastră. De asta am ales să facem ceea ce facem și credem că așa lumea poate deveni mai faină și mai simplă.
De pe la mijlocul lui 2018, cu dragoste și cu tot dragul.