Producător: Felipe Contreras
Fermă: Finca Gascon
Regiune: Antigua, Guatemala
Varietate:Catuaí
Procesare: Anaerobic Honey
Altitudine: 1800-2050 msl
Recolta: 2022
GRAMAJ: 250g
PROFIL PRĂJIRE: ESPRESSO
NOTE CUPPING: Mere, Stafide,Ciocolată,Căpșuni.
Cunoaștem importanța cafelei proaspăt prăjite și impactul pe care aceasta îl are în modul în care aromele se exprimă în băutura obținută. Din acest motiv facem tot ce putem să primești cafeaua într-un timp cât mai scurt de la prăjire.
Ambalăm cafeaua boabe în pungi, sugerăm și chiar încurajăm ca aceasta să fie măcinată doar în momentul preparării. Totuși, știm că acest lucru nu e posibil întotdeauna, de asta ți-o putem și măcina dacă ne menționezi asta in câmpul OBSERVAȚII.
Regiunea de cafea din Antigua este răspândită pe o vale înconjurată de trei vulcani,
Agua (Apa),
Acatenango și Fuego (Foc).
Arborele de umbră din Antigua este gravilea, care ajută la protejarea cafelei de îngheț.
În data de 3 iunie 2018, unul dintre vulcanii emblematici, Fuego, a erupt. A fost cel mai rea
erupție în 100 de ani, creând un scenariu asemănător Pompeiului. O secțiune a regiunii Antigua a fost afectată.
În prezent, amploarea totală a pagubelor este necunoscută.
Ferma
Povestea de dragoste a fiecărui fermier cu cafeaua începe în mod unic. Pentru Gildardo Contreras, a început de tânăr, când părinții lui aveau 50 de arbori de cafea bourbon pe care îi culegeau și procesau împreună în spatele
grădinii. În 2012, Gildardo și-a transformat visul în realitate când a cumpărat o fermă de la o rudă care
a cultivat avocado și cafea. A început încet să cumpere parcelele învecinate până a ajuns la
dimensiunea actuală a fermei de 54 de acri. Felipe, fiul lui Gildardo, gestionează acum ferma concentrându-se pe calitate și
lucrează cu vecinii pentru a îmbunătăți calitatea și tehnicile de prelucrare. Ei se uită mereu la
remedii naturale pentru ciumă și chiar au un amestec magic de usturoi, ardei iute, ceapă și apă care
eliminarea unei mucegaiuri de ciumă (fumagină). Ei plănuiesc să
înlocuiți bourbonii plantați la masa 1800 cu SL28, susținut de un sistem de irigare.
Procesare
Acest lot de Catuai a suferit o procesare anaerobic honey. Cireșele proaspăt culese sunt pulverizate și
plasate într-un mediu anaerob pentru a fermenta. Cafeaua fermentată este apoi uscată pe paturi înălțate.
Scrie un review